Marea Britanie, prima țară care a aprobat o versiune a vaccinului Moderna care vizează Omicron

Agenția însărcinată cu aprobarea medicamentelor din Marea Britanie a anunțat că a aprobat noua generație a vaccinului contra Covid-19 de la Moderna, care vizează varianta Omicron, o premieră în lume, potrivit companiei producătoare, transmite AFP.

Această versiune a vaccinului constă în o doză rapel așa numită ”bivalent”,  care vizează jumătate din sușa originală a virusului și jumătate varianta Omicron și care generează un puternic răspuns imunitar contra ambelor, inclusiv contra subvariantelor Omicron BA.4 și BA.5, a explicat MHRA (Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency) într-un comunicat.

MHRA, care a aprobat dozele de rapel destinate adulților, a subliniat că această versiune a vaccinului respectă standardele de securitate, calitate și eficacitate ale agenției britanice, a adăugat aceasta.  Efectele secundare constatate sunt ”tipic ușoare”, similare celor observate în cazul vaccinurilor inițiale, a mai precizat agenția medicamentului.

Ceea ce oferă acest vaccin bivalent este un instrument mai aplicat în cutia noastră cu instrumente pentru a ne proteja contra acestei boli atunci când virusul continuă să evolueze, a subliniat directoarea MHRA, June Raine, într-un comunicat.

Directorul general al Moderna, Stephane Bancel, a subliniat ”rolul important pe care-l poate juca această ”nouă generație” de vaccin în protecția contra Covid-19. El a subliniat că Regatul Unit a devenit, astfel, prima țară care a aprobat un vaccin bivalent care vizează parțial Omicron, varianta care a devenit cea mai răspândită în Europa.

Săptămâna trecută, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat că vizează aprobarea, până în toamnă, a vaccinului anti Covid de la Pfizer/BioNTech conceput contra a două subvariante ale sușei Omicron, care se transmit foarte rapid, respectiv BA.4 și BA.5.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...

Carne din plastic la un supermarket din București

După celebrul hamburger cu carne de plastic de laMcDonald’s, a apărut acum și carne din plastic la caserolă. Un bucătar de meserie și-a dat...