Marea Britanie se confruntă cu ”cea mai gravă criză a forței de muncă din istoria” sistemului național de sănătate

Numărul mare de locuri neocupate în sistemul de sănătate britanic (n.r. NHS- national health service) reprezintă un serios risc pentru siguranța pacienților, se precizează într-un raport al parlamentarilor, transmite BBC.

Astfel, Anglia are un deficit de 12.000 de medici și de 50.000 de asistente și moașe, fiind ”cea mai gravă criză a forței de muncă din istoria NHS”, scrie BBC.

Această realitate reprezintă o amenințare în privința abordării cazurilor medicale restante în urma pandemiei Covid.

Fostul secretar al Sănătății Jeremy Hunt, care prezidează comisia specială de sănătate și asistență socială a Camerei Comunelor care a elaborat raportul, a declarat că rezolvarea acestei probleme trebuie să fie o prioritate majoră pentru noul prim-ministru, atunci când acesta va prelua conducerea, în luna septembrie.

„Lipsa persistentă de personal în NHS reprezintă un risc grav pentru siguranța personalului și a pacienților, o situație agravată de absența unui plan pe termen lung al guvernului”,  a spus parlamentarul britanic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Se întâmplă în această noapte: Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament...

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.30,...