Marea Britanie și SUA vor să ajute Ucraina

Situația în care se află acum Ucraina nu e, conform Marii Britanii, dar și SUA, una nici liniștitoare, nici roz. De aceea, cele două mari puteri se gândesc să trimită ceva ajutoare țării lui Volodimir Zelenski.

Marea Britanie, după cum a susținut secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, la întâlnirea Forței Expediționare Comune, un grup de 10 țări nord-europene conduse de britanici, va livra în curând mai multe sisteme de lansare de rachete Ucrainei pentru a se apăra împotriva rușilor.

„Cred că această livrare este iminentă și va include muniție”, a spus Wallace. Pe de altă parte, SUA, prin vocea secretarului american al Apărării, Lloyd J. Austin III, aflat la deschiderea reuniunii grupului de contact privind Ucraina, la sediul NATO de la Bruxelles, unde sunt adunați aproximativ 45 de miniștri ai apărării și șefii statului major al țărilor din întreaga lume, și-a declarat la rândul său sprijinul.

„Suntem aici pentru a sprijini Ucraina, pentru a-i oferi ceea ce are nevoie pentru a se apăra. Nu ne permitem să pierdem avânt. Suntem într-un moment critic. Rusia și-a schimbat strategia și nu trebuie să subestimăm provocările cu care se confruntă Ucraina: trebuie să acordăm ajutor Kievului. Invazia rusă nu este doar un pericol pentru Ucraina, ci o amenințare la adresa securității europene”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole