„Marea migrație” a primarilor din județul Giurgiu de la PNL la PSD

Odată cu revenirea PSD la guvernare, primarii din Giurgiu au început ”marea migrație”. Reacția PNL: ” PSD nu a putut, nu poate și nu va putea fi un partener de încredere pentru Partidul Național Liberal nici la nivel local și nici la nivel național!”

PNL Giurgiu cere unui primar din județ (care a candidat și cîștigat alegerile sub însemnele liberale) să renunțe la mandat, după ce acesta a anunțat că intenționează să revină în PSD.

De mulți ani, în județul Giurgiu există un ”nucleu dur” al primarilor, format din edilii celor mai dezvoltate comune, care au obiceiul de a trece ”în altă barcă”, imediat ce condițiile politice se schimbă, la nivel națonal.

Cei mai mulți au ajuns primari, inițial, pe listele fostului PDL, iar apoi s-au mutat la PSD sau PNL, în funcție de guvernare. De menționat că acești aleși sunt legați nu numai de interese politice, ci și personale, între ei existînd numerose legături de rudenie (nași, fini, ”cumetrii” etc).

Recent, președintele PSD Giurgiu a ieșit într-o conferință de presă alături de unul din acești primari – cel al comunei Comana – anunțînd că edilul revine în PSD și că acesta va fi urmat și de alți primari din județ.

La scurt timp după anunțul social-democraților, liberalii au reacționat, printr-un comunicat de presă, în care susțin că declarațiile primarului Aurel Enache nu au reprezentat o surpriza majoră pentru PNL.

”Încă din primele luni ale mandatului său, domnul primar al comunei Comana a avut o atitudine „alunecoasă”, manifestându-și pe rețelele de socializare, afinitățile personale față de prieteni din PSD și, nu o singură dată, reprezentanții săi, votând chiar împotriva administrației județene liberale, o atitudine care a fost susținută și de acțiunile reprezentantului acestei comune în Consiliul Județean Giurgiu, din postura de consilier Județean, poate nu întâmplător chiar fiul domnului primar, care a și renunțat la această calitate tocmai din aceste motive. De-a lungul ultimului an administrația judeteană a făcut eforturi spre a-i satisface domnului primar solicitările LEGALE ignorându-i solicitările care depășeau relația legală de ordin administrativ! Partidul National Liberal nu a dorit și nu dorește să „lege de glie” niciun ales local.”

Liberalii giurgiuveni spun că înțeleg că nemulțumirile primarului de la Comana chiar dacă acestea sunt nejustificate – îl plasează pe acesta într-o poziție din care reconcilierea pare a fi greu de atins și, în aceste condiții, îi cer edilului să renunțe la mandat:

Considerăm normal și democratic ca domnul primar să-și depună mandatul de primar fapt ce i-ar permite să candideze din partea oricărei alte formațiuni politice pe care conștiința sau interesele personale îi dictează să o reprezinte. Cu atât mai indicat ar fi ca domnul primar al comunei Comana să-și depună mandatul având in vedere că în curând la nivelul județului Giurgiu vom avea alegeri locale parțiale în minim două comune ale căror primari ai PSD își vor pierde mandatele din cauza unor flagrante încălcări ale legii.”

În comunicatul de presă, PNL vorbește și despre momentul ales de primarul din Comana pentru a-și expune nemulțumirile, lansând un atac dur la PSD:

”În același timp, din punct de vedere politic este de remarcat momentul în care domnul primar a ales să-și expună public pretinsele nemulțumiri, după parafarea alianței de guvernare dintre PNL și PSD demonstrând încă o dată faptul că PSD nu a putut, nu poate și nu va putea fi un partener de încredere pentru Partidul Național Liberal nici la nivel local și nici la nivel național, iar aceste practici aduc aminte de celebra ordonanța 55 a lui Dragnea!”

În finalul comunicatului, liberalii amintesc de sumele importante repartizate comunei Comana:

”Mai trebuie menționat și că administrația comunei Comana a fost tratată cu importanța cuvenită la nivelul județului Giurgiu, având în vedere potențialul zonei, în ultimul an fiindu-i alocate următoarele sume:

– Fonduri guvernamentale: 2,58 milioane lei
– Fonduri repartizate de la Consiliul Județean Giurgiu:

La nivelul comunei în discuție se află în lucru sau în pregătire următoarele proiecte:

  1. Centru socio-cultural în incinta Mănăstirii Comana (POR).
  2. Extindere Delta Comana, inclusiv achiziție de echipamente pentru întreținerea canalelor navigabile (POS Mediu).
  3. Amenajare trasee pentru biciclete prin Parcul Natural Comana (PNRR).
  4. Amenajare parcare adiacent Deltei Neajlovului (credit CJG).
  5. Reabilitare DJ 411, Comana-Budeni (INTERREG VI).
  6. Reabilitare DJ 411, DN 5A-Comana (A. Saligny).”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...