Marea și muntele, principalele atracții pentru turiști, în 2021. Străinii nu reprezintă nici 10%

Constanţa şi Braşovul sunt județele care conduc, pentru al doilea an consecutiv, în clasamentul celor mai vizitate zone din România, depăşind pragul de un milion de turişti fiecare, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.

În 2021, în unităţile de cazare locale au fost înregistraţi 9,2 milioane de turişti, dintre care mai puțin de 10% au fost străini.

Prima poziție în top este ocupată de Contanța, judeţul de la malul Mării Negre având, anul trecut, peste 1,2 milioane de turişti, în timp ce Braşovul a înregistrat puţin peste 1 milion de turişti. Trebuie remarcat, însă, că în ambele cazuri cifrele sunt în creştere, comparativ cu 2020. Pe a treia poziţie s-a aflat Bucureştiul cu 900.000 de vizitatori.

Începând cu 2020, odată cu declanșarea pandemiei de COVID-19, s-a schimbat și harta turistică locală, modificându-se şi clasamentul celor mai vizitate judeţe din România. Pentru prima dată, în 2020 cele mai vizitate judeţe au fost Constanţa şi Braşovul, iar pe a treia poziţie s-a aflat Bucureştiul, potrivit Mediafax.

Bucureştiul era cea mai vizitată zonă din România prin prisma faptului că dispune de cea mai dezvoltată infrastructură hotelieră, care atrăgea anual câteva milioane de turişti, mare parte dintre ei venind în sco­puri de business.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...