Marele dirijor Pedro Negrescu s-a stins din viață

Marele dirijor Pedro Negrescu, colaborator vechi al Filarmonicii arădene, s-a stins din viață la vârsta de 52 de ani.

Pedro Negrescu s-a născut la Tecuci, în anul 1969. Numele său real este Petronius Vasile Aciocîrlănoaei. Sora acestuia este Oltea Blaga, actriță la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad.

A început studiile de orchestră, ca violoncelist, la vârsta de doar 8 ani, în București. A urmat cursuri la Haendel Akademie Karlsruhe din Germania, a fost bursier la Bad Goisern în Austria, iar în 2008 a beneficiat de o bursă în Statele Unite ale Americii, unde a fost asistent dirijor al lui Larry Livingston.

În România, a dirijat orchestrele din Timișoara, Cluj-Napoca, Bacău, Botoșani, Iași, Galați și Arad. În calitate de contrabasist de jazz a colaborat cu Garbis Dedeian, Mircea Tiberian, Johnny Răducanu, Anca Parghel, Maria Răducanu și mulți alții.

A fost dirijor al orchestrei studențești a Facultății de Muzică din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași, unde preda și disciplina Dirijat orchestră.

Cu Filarmonica Arad a colaborat în nenumărate rânduri din postura de dirijor. Printre cele mai recente concerte dirijate de Pedro Negrescu la Arad se numără concertele camerale de Crăciun de anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole