Marele Premiu al Rusiei de Formula 1 de la Soci a fost anulat

Marele Premiu al Rusiei de Formula 1, prevăzut pe 25 septembrie la Soci, a fost anulat, a anunţat vineri promotorul Campionatului Mondial de F1, după invadarea Ucrainei de către armata rusă.

„Joi seară, Formula 1,Federaţia Internaţională de Automobilism şi echipele au discutat despre poziţia sportului nostru, iar concluzia este, ţinând cont de opinia tuturor părţilor interesate, că este imposibilă organizarea Marele Premiu al Rusiei în actualele circumstanţe”, a explicat promotorul F1, Formula 1, într-un comunicat, citat de AFP.

„Urmărim evoluţiile din Ucraina cu tristeţe şi stupoare şi sperăm o rezolvare rapidă şi paşnică a situaţiei actuale”, se adaugă în comunicat.

Max Verstappen și Sebastian Vettel au cerut și ei anularea cursei de Formula 1 din Rusia

Decizia vine a doua zi după ce mai mulţi piloţi au cerut anularea cursei, printre ei fiind campionii mondiali Max Verstappen (2021) şi Sebastian Vettel (2010, 2011, 2012, 2013).

„Este oribil să vedem ce se întâmplă. În ce mă priveşte, sunt de părere că nu ar trebui să merg acolo, nu voi merge”, a reacţionat germanul Vettel, pilot al echipei Aston Martin, într-o conferinţă de presă.

Echipa de Formula Haas nu mai vrea să arboreze culorile Rusiei la Barcelona

Echipa americană Haas a decis să nu mai arboreze culorile ruse ale sponsorului său în ultima zi a testelor din presezon care au loc la Barcelona.

Haas, ale cărei monoposturi afişează în mod obişnuit culorile albastru, alb şi roşu, identice cu cele ale drapelului Rusiei, va rula vineri cu maşinile sale VF-22 vopsite doar în culoarea albă, fără marca sponsorului său Uralkali, în ultima zi a testelor de pe circuitul Catalunya.

Directorul echipei, Guenther Steiner, a explicat vineri că o decizie va fi anunţată săptămâna viitoare cu privire la viitorul colaborării pe termen lung dintre Haas şi Uralkali. El a adăugat că echipa nu este în prezent afectată de sancţiunile occidentale împotriva Rusiei.

Rusul Nikita Mazepin s-a mai putea să nu mai fie lăsat să piloteze în circuitele de Formula 1

Directorul neexecutiv al lui Uralkali este omul de afaceri Dmitri Mazepin, tatăl lui Nikita Mazepin, pilot al echipei Haas. Viitorul acestuia la volanul monopostului Haas nu este garantat, din cauza evoluţiilor situaţiei, a spus Steiner.

Marele Premiu al Rusiei a fost introdus în 2014 în calendarul F1. Oraşul Soci, gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din acelaşi an, a fost ales pentru a-l organiza.

Ediţia din 2022 a Marelui Premiu de Formula 1 al Rusiei ar fi trebuit să fie ultima la Soci, cursa urmând să aibă loc de anul viitor la Sankt Petersburg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...