Marian Drăgulescu participă la ultimul său Campionat Mondial de Gimnastică

Campionatul Mondial de gimnastică debutează luni, la Kitakyushu (Japonia), cu calificările feminine. România este reprezentată de doar doi gimnaşti, Maria Ceplinschi şi Marian Drăgulescu, cel care, la aproape 41 de ani, anunţa după JO de la Tokyo că va participa pentru ultima dată la CM.

Marian Drăgulescu va împlini 41 de ani în 18 decembrie, iar Campionatul Mondial de gimnastică din Japonia ar urma să fie ultima sa competiţie, potrivit news.ro. Începând cu anul 1999, Drăgulescu a cucerit 10 medalii mondiale, opt de aur şi două de argint. A atins apogeul la ediţia din 2001, când a obţinut două titluri mondiale la aparatele sale favorite – sol şi sărituri. La doar 16 ani, Maria Ceplinschi abia păşeşte în competiţiile majore de senioare, fiind la prima apariţie la un Campionat Mondial.

Singurii gimnaşti români care au îndeplinit criteriile stabilite de Federația Română de Gimnastică

Însoţiţi de antrenorii Lucian Sandu şi Ştefan Gal, cei doi sunt singurii gimnaşti români care au îndeplinit criteriile stabilite de Federația Română de Gimnastică, potrivit anunţului forului naţional. ”Larisa Iordache, Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu nu au făcut deplasarea din motive medicale”, a transmis FRG. Programul Campionatului Mondial de la Kitakyushu este următorul : 18 octombrie – calificări feminine, 19 octombrie – calificări feminine şi masculine, 20 octombrie – calificări masculine, 21 octombrie – finală individual-compus feminin, 22 octombrie – finală individual-compus masculin, 23 octombrie – finale pe aparate (sol, cal cu mânere, inele-masculin, sărituri şi paralele-feminin) şi 24 octombrie – finale pe aparate (sărituri, paralele, bară fixă-masculin, bârnă şi sol-feminin).

Pe parcursul CM din Japonia vor avea loc şi alegerile pentru Comisia Sportivilor din cadrul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, iar din partea României şi-au depus candidatura Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu. Câştigătorii alegerilor vor avea un singur mandat, valabil între 1 ianuarie 2022 şi 31 decembrie 2025. La Campionatul Mondial din Japonia au fost înscrişi peste 300 de gimnaşti din 56 de naţiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...