Marian Preda a obținut al doilea mandat de rector la Universitatea București

Marian Preda, actualul rector al Universității din București, a mai obținut încă un mandat pentru funcția de rector, în urma recentului scrutin din cadrul universității. Cristian Preda, contracandidatul său și decanul Facultății de Științe Politice, și-a recunoscut înfrângerea.

Cristian Preda, contracandidatul lui Marian Preda la funcția de rector al Universității din București, și-a anunțat aseară înfrângerea pe pagina sa de socializare: „Am pierdut competiția pentru postul de rector. L-am sunat pe învingător, l-am felicitat și i-am urat succes în al doilea mandat.”

Marian Preda, actualul și viitorul rector al Universității din București, a obținut 67,7% din totalul celor 633 de voturi exprimate în scrutinul pentru conducerea UB. La alegeri au avut drept de vot 1.363 de membri ai comunității academice UB, dintre care 1.226 cadre didactice și cercetători, iar 137 sunt studenți membri ai Senatului universitar și ai consiliilor facultăților. Profesorul Cristian Preda a obținut, în schimb, doar 233 de voturi, reprezentând 24,92% din numărul total de voturi exprimate. De asemenea, în cadrul alegerilor pentru funcția de rector al UB în mandatul 2023-2028 s-au înregistrat și 69 de voturi nule, reprezentând 7,38% din numărul total de voturi exprimate.Alegerile vor fi validate în ședința Senatului UB din 13 decembrie 2023, precizează comunicatul UB.

Marian Preda este rector UB de un mandat, fiind ales în această funcție în 2019. Anterior, el a fost președinte al Senatului Universității din București (decembrie 2015 – decembrie 2019). 

Mai multe articole...

Cele mai citite articole