Epidemioloaga șefă a DSP Galați, cercetată penal după ce a încasat bani, „ca PFA”, de la spitalele pe care le verifica

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi cu privire la săvârşirea a infracţiunii de „conflict de interese” şi de „folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane” de către Mariana Ioan, medic epidemiolog și șefă a Compartimentului de Supraveghere și Control Boli Transmisibile din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați.

Potrivit ANI, în perioada exercitării funcţiei de şef al compartimentului epidemiologic al DSP Galați, Mariana Ioan a semnat 8 procese-verbale de constatare şi un raport de evaluare, întocmite ca urmare a controalelor efectuate la spitale cu care ea are relaţii contractuale, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Galaţi, Spitalul de Urgenţă pentru Copii Galaţi, Spitalul CF Galaţi și Spitalul din Tg Bujor. În perioada 2014-2020, „PFA Mariana Ion” a încasat de la spitalele menționate suma de 646.000 lei. Valoarea contractelor cu spitalele a crescut în ultimii ani, depășind-o pe cea a salariilor încasate de la DSP.

Spre exemplu, potrivit declarației de avere de pe 26 mai 2020, în 2019 Mariana Ioan a încasat de la DSP Galați un salariu anual de 207.912 lei, iar ca „PFA Mariana Ioan” a încasat de la spitale suma totală de de 322.760 lei.

În 2020, în contextul pandemiei de Covid-19, s-a constatat că epidemioloaga șefă de la DSP favoriza spitalele de la care încasa bani ca „PFA Mariana Ioan”. În cursul unei vizite a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați, ministrul s-a declarat nemulțumit de faptul că în spital exista un focar de Covid-19, fiind înregistrate peste 80 de cazuri de cadre medicale infectate, dar nu exista un rezultat al anchetei epidemiologice. Ministrul a trimis la Galați o echipă de la Corpul de Control a Ministerului Sănătății și a dispus ca o echipă de la Constanța să efectueze o anchetă epidemiologică la spitalul din Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...