Marile magazine trebuie să asigure un spațiu de 7 mp pentru fiecare client. Depășirea orelor, doar pentru vaccinare

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că începând de duminică, atunci când se aplică noile măsuri de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, în marile magazine din Capitală se instituie obligativitatea respectării unei cote de 7 metri pătraţi pentru fiecare persoană iar persoanele care merg la vaccinare se pot deplasa în afara orelor în care nu este permisă circulaţia.

„În marile magazine de tip mall se instituie obligativitatea de a respecta o cotă de 7 metri pătraţi pentru fiecare persoană. Se face precizarea că pentru vaccinare se pot depăşi orele prevăzute pentru deplasarea în afara locuinţei. Magazinele respectă programul stabilit, până la 18,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, măsura urmând să fie aplicată de mâine, urmând să respecte şi încărcarea de o persoană pe 7 metri pătraţi. În pieţe regula este să folosească la jumătate capacitatea de persoane care le pot deservi. Şi terasele se vor închide (n.red. la ora 18.00), a afirmat Alin Stoica sâmbătă, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

El a arătat că dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la 1.000 de locuitori se vor aplica pentru restul zilelor orele valabile pentru sfârşitul săptămânii. Astfel, ar urma să se interzică circulaţia în intervalul orar 20,00 – 5,00 şi să se reducă programul operatorilor economici până la ora 18,00 pe toată săptămâna.

Sunt vizate şi măsuri pentru prevenirea aglomeraţiei în mijloacele de transport în comun.

„Pentru transportul în comun – obligativitatea ca toţi călătorii să fie informaţi despre necesitatea de a purta mască. La STB se prevede obligativitatea respectării circuitului de intrare pe uşa din faţă şi ieşirea pe uşa din spate, urmărirea în timp real a aglomeraţiei. La Metrorex, de asemenea, trebuie urmărită aglomerarea şi călătorii trebuie îndrumaţi şi informaţi în aşa fel încât să se evite aglomerarea. STB va face eforturi să urmărească cu forţe proprii, adică prin oameni, dacă se aglomerează sau nu mijloacele de transport. Ne-am gândit să fie mijloacele de transport cât mai puţin aglomerate şi asta rămâne la latitudinea STB să aplice marja respectivă. Dacă vom constata că sunt aglomerate, atunci vom încerca să şi normăm”, a precizat prefectul.

Noile măsuri sunt dispuse în Capitală începând de duminică, pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia sau la atingerea pragului de 7,5/1.000 de locuitori. În Bucureşti rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 la 14 zile este sâmbătă de 6,88 la 1.000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...