Marilen Pirtea: „ANRE a dormit în toată această perioadă”

Deputatul PNL Marilen Pirtea a acuzat Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei că „a dormit” în toată această perioadă. „Trendul viitorului nu știu dacă ar fi revenirea la reglementarea pieței”, a afirmat liberalul.

Eu cred că s-a făcut în coaliție o astfel de «celulă de criză», de aia a venit și această ordonanță cu greșeli materiale, până la urmă. (…). O piață liberalizată cu jucători care dețin monopolul într-un număr mic nu este situația de dorit. De aceea, trendul viitorului nu știu dacă ar fi revenirea la reglementarea pieței.

Pe de altă parte, ANRE a dormit în toată această perioadă, ca arbitru al pieței. Totuși, până la urmă, companiile de stat sunt cele care au punctat profiturile mari, ca distribuitori, deci probabil e un cerc vicios din care într-adevăr cetățenii și companiile sunt cei care au fost loviți”, a spus Marilen Pirtea pe B1 TV.

E bine să știm adevărul

Un alt deputat PNL, Gheorghe Pecingină, sugerase anterior, tot pe B1 TV, că ANRE nu și-a făcut treaba: „Eu am propus acest lucru pentru că mi s-a părut că anumite autorități ale statului nu își fac treaba, în speță ANRE, pe o problemă care risca să degenereze și care a creat multe probleme la nivel național și nu numai, dar la nivel național această autoritate avea rolul să verifice și să supravegheze, să aibă și activitate de prevenție pentru a nu exista acele probleme cu facturile supraîncărcate la electricitate și gaze.

E bine să știm adevărul. Nu contează vinovații ce culoare politică au sau dacă au culoare politică. E foarte important să aflăm adevărul și să știm ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român este protejat de anumite instituții și cetățeanul român poate să se bazeze pe aceste instituții”, a declarat Gheorghe Pecingină

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole