Mario Vargas Llosa, 86 de ani, iese din spital după ce a învins infecția de Covid-19

Mario Vargas Llosa, scriitor hispano-peruvian, în vârstă de 86 de ani, deținător al Premiului Nobel pentru Literatură, ”a învins Covid-19 și a părăsit spitalul din Madrid, unde a fost internat săptămâna trecută”, a anunțat fiul său.

”Acum, refacerea va fi continuată acasă”, a adăugat Alvaro Vargas Llosa pe Twitter, unde a publicat o fotografie cu frații lui și tatăl lor.

”Mulțumesc științei care salvează vieți și personalului medical pentru devotamentul lui. Vă suntem veșnic recunoscători”, a scris fiul celebrului scriitor.

Mario Vargas Llosa a fost spitalizat săptămâna trecută la Madrid, unde locuiește, din cauza unor complicații Covid-19.

El a fost onorat cu Premiul Nobel pentru Literatură în anul 2010, fiind ultimul reprezentant al generației scriitorilor latino-americani numită ”Boom”, din care fac parte columbianul Gabriel Garcia Marquez, argentinianul Julio Cortazar sau mexicanul Carlos Fuentes.

Admirat pentru descrierea realităților sociale, dar criticat de mediile intelectuale sud-americane pentru pozițiile sale conservatoare, Mario Vargas Llosa este tradus în peste 30 de limbi.

El a fost primul scriitor străin inclus încă din timpul vieții în prestigioasa colecție franceză ”Pleiade”, în 2016, anul când el a împlinit vârsta de 80 de ani. Francofil, autorul romanelor ”Orașul și câinii”, ”Petrecerea caprei a fost ales membru al Academiei Franceze.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...