Mariupol: Civilii din subsolurile uzinei Avozstal rămân fără apă, alimente și medicamente și imploră să fie salvați

Primarul orașului ucrainean bombardat Mariupol spune  că localnicii care se ascund în uzina de oțel Avozstal rămân fără alimente, apă și medicamente și imploră să fie salvați, transmite BBC.

Vadim Boichenko, primarul orașului Mariupol, descrie situația ca fiind îngrozitoare. Uzina de oțel Avozstal este singurul punct deținut de luptătorii ucraineni, susținuți de civili.

Această uzină datează din epoca sovietică și are subsoluri capabile să reziste bombardamentelor. Dar situația a devenit extremă, după ce rușii au aruncat o serie de așa-numite bombe ”bunker-buster” și muniție nedirijată.

„Localinicii care reușesc să părăsească Mariupol spun că acolo este iadul„ – mărturisește Boichenko, potrivit unui traducător. „Ei imploră să fie salvați”.

El a adăugat: „Acolo, nu este o chestiune de zile, este o chestiune de ore”.

Boichenko speră într-o încetare a focului care să le permită celor din uzină să plece în siguranță. Primarul Boichenko mai speră că inamicul să dea dovadă totuși de un minimum de umanitate.

 

1 COMENTARIU

  1. Oricât de șocante ar fi aceste povești de auzit, exact la asta ar trebui să ne așteptăm de la armata rusă sălbatică condusă de dictatorul Vladimir Putin. „Chiar nu văd cum pot ucrainenii să se așeze cu ușurință și să vină la un fel de negociere. Cum poți să negociezi cu un URS turbat când are beregata ta în fălcile lui?”

    Putin ar putea câștiga în Ucraina. Rezultatul ar fi o catastrofă pentru intreaga Europa de vest – est.

    Lungimile extreme la care este dispus să meargă Putin pentru a obține ceea ce își dorea au devenit atat de clare pentru Polonia Moldova si Romania.
    DAR! Una dintre cele mai mari arme pe care le avem acum împotriva lui Putin este solidaritatea și sprijinul internațional. Acesta este ceva care îl deranjează cu adevărat pe Putin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole