Mărturia mamei care a depus plângere contra medicului de la Polizu: ”Nu a vrut să-i dea nicio șansă la viață”

Mama, care a depus plângere contra medicului ginecolog de la Spitalul Polizu, a făcut, după trei ani, primele declarații despre drama prin care a trecut la nașterea fetiței sale.

”Îmi amintesc că am născut-o. Și că mi s-a spus că am născut un copil mort. Am semnat pentru acestu lucru. Am fost întreabată ce vreau să fac cu copilul: să-l iau acasă sau să-l las să i se facă autopsia. Am spus că vreau să i se facă autopsia și să știu cauzele. În dimineața zilei de 25 aprilie, a venit și mi-a spus că fetița dă semne că vrea să trăiască. Oamenii din spital spuneau că este o minune de la Dumnezeu, fiind Săptămâna Mare a Paștelui. M-au făcut să cred că copilul a înviat peste noapte. Ulterior, am aflat că doctorul nu a vrut să-i dea nicio șansă la viață având o vârstă de gestație de 26 de săptămâni și a spus că nu are nici un rost să ocupe incubatorul cu ea. Și a preferat (…), după ce eu am născut, să-l bage într-un sac, legat la gură, pus într-o caserolă cu capac. O asistentă cu suflet mare a trecut peste cuvântul doctorului. Ea l-a sunat pe doctor, i-a spus că fetița trăiește după cele 12 ore de stat acolo și l-a întrebat ce să facă cu acel copil. A spus (medicul n.r.) că, dacă trăiește, adu-l la mine să-i tai din buric, să moară.  Ea nu a putut să facă lucrul ăsta și am înțeles că au venit cei de la neonatologie și au luat-o”, a spus mama fetiței la Antena3.

Întrebată de ce tocmai după trei ani a făcut plângere contra medicului de la Polizu, ea a spus că a amânat pentru că a trebuit să se ocupe de bebelușul care avut și încă mai are probleme de sănătate. De asemenea, ea a mai spus că, în urma acestei drame, a suferit de depresie. Și totuși a făcut această plângere pentru ca asemenea drame să nu se mai întâmple și nicio mamă să nu mai treacă printr-o experiență similară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...