Mărturia mamei care a depus plângere contra medicului de la Polizu: ”Nu a vrut să-i dea nicio șansă la viață”

Mama, care a depus plângere contra medicului ginecolog de la Spitalul Polizu, a făcut, după trei ani, primele declarații despre drama prin care a trecut la nașterea fetiței sale.

”Îmi amintesc că am născut-o. Și că mi s-a spus că am născut un copil mort. Am semnat pentru acestu lucru. Am fost întreabată ce vreau să fac cu copilul: să-l iau acasă sau să-l las să i se facă autopsia. Am spus că vreau să i se facă autopsia și să știu cauzele. În dimineața zilei de 25 aprilie, a venit și mi-a spus că fetița dă semne că vrea să trăiască. Oamenii din spital spuneau că este o minune de la Dumnezeu, fiind Săptămâna Mare a Paștelui. M-au făcut să cred că copilul a înviat peste noapte. Ulterior, am aflat că doctorul nu a vrut să-i dea nicio șansă la viață având o vârstă de gestație de 26 de săptămâni și a spus că nu are nici un rost să ocupe incubatorul cu ea. Și a preferat (…), după ce eu am născut, să-l bage într-un sac, legat la gură, pus într-o caserolă cu capac. O asistentă cu suflet mare a trecut peste cuvântul doctorului. Ea l-a sunat pe doctor, i-a spus că fetița trăiește după cele 12 ore de stat acolo și l-a întrebat ce să facă cu acel copil. A spus (medicul n.r.) că, dacă trăiește, adu-l la mine să-i tai din buric, să moară.  Ea nu a putut să facă lucrul ăsta și am înțeles că au venit cei de la neonatologie și au luat-o”, a spus mama fetiței la Antena3.

Întrebată de ce tocmai după trei ani a făcut plângere contra medicului de la Polizu, ea a spus că a amânat pentru că a trebuit să se ocupe de bebelușul care avut și încă mai are probleme de sănătate. De asemenea, ea a mai spus că, în urma acestei drame, a suferit de depresie. Și totuși a făcut această plângere pentru ca asemenea drame să nu se mai întâmple și nicio mamă să nu mai treacă printr-o experiență similară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...