Mărturie emoționantă a unui student voluntar într-un spital Covid. Prin ce momente dureroase a trecut tânărul

Un student de la Facultatea de Medicină din Galați a povestit experiența trăită în timpul voluntariatului în Spitalul Județean din oraș. Acesta a îngrijit numeroși bolnavi de Covid-19 și s-a declarat emoționat de dramele prin care trec cei care mor fără să-și ia rămas bun de la cei dragi.

Este vorba despre Răzvan Iacob, student în anul IV la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Acesta practică voluntariatul din luna decembrie a anului trecut la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei, conform Mediafax.

El povestește că în spital a lucrat în corturile cu bolnavi afectați de virusul SARS-CoV2, iar la UPU în triaj și la stabilizarea pacienților. A fost solicitat de asemenea să se ocupe de tratamentul pacienților și de monitorizarea funcțiilor vitale.

Până în prezent, în România și-au pierdut viața aproximativ 20.000 de persoane în urma infecției cu SARS-CoV2.  

1 COMENTARIU

  1. Este dureros ca acel tânăr student nu poate sa ne vorbească mai mult despre sistemul de sănătate, despre obiceiurile medicilor din spitalele sărace, despre plicurile albe ale pacienților, ale bolnavilor. Adică mai concret cât se dă șpaga. Da, aflam ca in spitalele sărace ca este o adevărata tradiție româneasca. Prin telefonul fără fir de la ușa secției de capăt al salonului. 250 euro la chirurgul principal. 150 de euro la secund. Și 50 de euro la anestezist, 100 lei pentru o cafea la brancardier si 50 lei pentru menajera ca sa-ti schimbe lenjeria de pat. Tot oaie amărâtă va rămâne acel muncitor cu un salar mediu sau minim pe economie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...