Masca de protecție va fi obligatorie și în spații deschise în județul Argeș

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Argeș a decis că purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în toate spațiile publice începând cu ziua de miercuri, 14 octombrie 2020.

„Conform hotărârii CJSU nr 47/12.10.2020, obligativitatea nu se aplică copiilor cu vârsta de până la 5 ani. Hotărârea a fost votată, în unanimitate, de către membrii CJSU, pentru a reduce riscul de transmitere al noului coronavirus”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Cei care nu vor respecta măsura de protecţie individuală riscă amenzi cuprinse între 500 şi 2.500 de lei. Instituţia Prefectului reaminteşte că obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice este în vigoare în Argeş încă din data de 30 iulie pentru grupurile de peste două persoane, cu excepţia copiilor de până la cinci ani.

În judeţul Argeş s-au înregistrat 17 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate, luni, de Instituţia Prefectului. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 5.806.

În spitale sunt internaţi 251 de pacienţi, dintre care 26 la ATI. De la începutul pandemiei, 5.267 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 236 au murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...