Mașina pe care au avut-o mulți români e iar „pe val”: Lada revine! (VIDEO)

Lada a redevenit lider pe piața auto rusească, a urmare a sancțiunilor aplicate împotriva Rusiei, potrivit The Moscow Times.

Cel mai mare producător auto din Rusia, AvtoVaz, a revenit luna trecută pe primul loc în topul vânzărilor în capitala rusă, pentru prima dată după mai bine de un deceniu, potrivit companiei de cercetare a pieței Autostat.
Odată cu invazia rușilor asupra Ucrainei, constructorii auto occidentali și asiatici și-au suspendat operațiunile din Rusia, așa că piața de automobile a scăpat de unii dintre cei mai puternici concurenți. În acest context, producătorul național, Lada, a revenit pe prima poziție în topul vânzărilor, loc pe care nu îl mai deținuse de mai bine de 10 ani.

Vânzările totale de mașini au ajuns în luna iulie la 5.078 în capitala rusă, potrivit Autostat, în scădere cu 74% față de aceeași lună a anului trecut.

Vânzările AvtoVaz la nivel național au totalizat 85.000 de unități în perioada ianuarie-iulie, în scădere cu 63% față de aceeași perioadă din 2022, potrivit unei analize Reuters, după cum notează sursa citată.

Compania de cercetare Autostat a declarat prin intermediul unui raport că în luna iulie locuitorii Moscovei au achiziționat 684 de vehicule Lada ale AvtoVaz, un număr suficient pentru a recupera primul loc pe piață, performanță realizată ultima dată în 2009.

Podiumul este completat de firmele sud-coreene Kia și Hyundai.

1 COMENTARIU

  1. Alstom are în prezent patru contracte pentru trenuri regionale alimentate cu celule de combustibil cu hidrogen. Două sunt în Germania, primul pentru 14 trenuri Coradia iLint în regiunea Saxonia Inferioară, iar al doilea pentru 27 de trenuri Coradia iLint în zona metropolitană Frankfurt. Al treilea contract vine din Italia, unde Alstom construiește 6 trenuri cu hidrogen Coradia Stream în regiunea Lombardia – cu opțiunea pentru încă 8, în timp ce al patrulea este în Franța pentru 12 trenuri cu hidrogen Coradia Polyvalent împărțite în patru regiuni franceze diferite. În plus, Coradia iLint a fost testat cu succes în Austria, Țările de Jos, Polonia și Suedia, pentru a numi câteva.
    https://www.alstom.com/press-releases-news/2022/8/world-premiere-14-coradia-ilint-start-passenger-service-first-100

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole