Măştile de tip FFP2, cu un grad ridicat de protecţie, vor deveni obligatorii în multe locuri publice din Berlin

Măştile de tip FFP2, cu un grad ridicat de protecţie, vor deveni obligatorii în multe locuri publice din Berlin începând de miercuri, a declarat duminică o purtătoare de cuvânt a Senatului berlinez, potrivit DPA.

„Măştile de protecţie FFP2 vor trebui purtate în mijloacele de transport publice, în cabinetele medicale, spitale, centre de îngrijire, magazine şi instituţii culturale”, a adăugat aceasta.

Măştile chirugicale nu mai asigură o protecţie suficientă.

Germania se confruntă în prezent cu un al treilea val sever de infecţii cu noul coronavirus, provocat în mare parte de varianta britanică a virusului.

Autorităţile berlineze doresc să menţină câţiva paşi minori către relaxarea lockdownului naţional, înăsprind în acelaşi timp regulile care vizează testarea.

Rezidenţii capitalei germane au criticat deja pe reţelele de socializare noile regulile privind purtarea măştilor, unul dintre motivele de nemulţumire fiind preţul mai ridicat al măştilor de tip FFP2.

Acum câteva zile, Angela Merkel, șefa guvernului german și-a exprimat ”regretul profund” privind controversata hotărâre de a închide toate magazinele, inclusiv cele alimentare, în perioada sărbătorilor pascale, pe fondul îngrijorărilor privind epidemia. Cancelarul federal a cerut iertare cetățenilor pentru incertitudinea declanșată de hotărârile luate de guvern în cadrul teleconferinței cu premierii landurilor, anunțate în noaptea de luni spre marți. 

Mai multe articole...

Cele mai citite articole