Măsura care ar putea înlocui taxa de solidaritate

O mai bună colectare a TVA ar putea compensa neintroducerea taxei pe solidaritate, mai ales că este un capitol la care suntem pe ultimul loc în Europa.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD) a precizat că a discutat recent cu ministrul de Finanțe și cu alți colegi din PSD să se încerce îmbunătățirea colectării.

Vom încerca, anul acesta, prin factură electronică, prin digitalizare și prin formule mai simple legate de adunarea contribuțiilor și taxelor, să mărim colectarea și poate nu va fi nevoie de această taxă dacă vom mări colectarea. La colectarea de TVA suntem pe ultimul loc în Europa. Avem o gaură la TVA de 34%”, a spus Dîncu la Digi24.

Totuși, ministrul nu crede că 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari, cât ar fi taxa de solidaritate, ar însemna foarte mult.

Probabil că în acest moment nu va fi aplicată această taxă, dar vom încerca cu toții să gândim cu capetele noastre și să vedem dacă 1% din cifra de afaceri este chiar așa înrobitor cum spun unii liberali, că va distruge afacerile marilor companii din România. În foarte multe țări europene, un înalt grad de civilizație și de democrație și economică există acest lucru”, a declarat ministrul Apărării.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...