Măsura prin care guvernanții încearcă să reducă prețul gigacaloriei

Publicat: 07 dec. 2021, 10:14, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
Măsura prin care guvernanții încearcă să reducă prețul gigacaloriei
RADET nu a primit banii pentru subvenția la termoficare

Reducerea TVA la gigacalorie, pe perioada iernii, este măsura prin care guvernanții își propun să mai reducă o parte din prețul gigacaloriei. O variantă vehiculată ar fi de 5% în loc de 19%.

Încercăm în acest moment ca până la sfârșitul anului să avem un buget de stat. Ministrul Finanțelor o să vină cu impactul pe anumite măsuri și cred că în cursul zilei de mâine, cel târziu luni o să terminăm aceste socoteli. O să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii, ianuarie, februarie, martie, astfel încât să fie cât mai suportabil. Să rămână 5%”, a spus Marcel Ciolacu luni seara, la finalul întâlnirii liderilor coaliției de guvernare. Conform acestuia, discuțiile pe temă vor continua marți.

Marcel Ciolacu a adăugat că liderii coaliției au avut o discuție preliminară și despre prefecți: „Sunt funcții politice, e normal să discutăm în coaliție. Cred că mâine cel târziu o să le finalizăm”.

Întrebat când vor fi numiți noi prefecți, acesta a spus: „După ce trec prin filtru în partid și sunt verificați instituțional, vor fi numiți”.