Măsura prin care guvernanții încearcă să reducă prețul gigacaloriei

Reducerea TVA la gigacalorie, pe perioada iernii, este măsura prin care guvernanții își propun să mai reducă o parte din prețul gigacaloriei. O variantă vehiculată ar fi de 5% în loc de 19%.

Încercăm în acest moment ca până la sfârșitul anului să avem un buget de stat. Ministrul Finanțelor o să vină cu impactul pe anumite măsuri și cred că în cursul zilei de mâine, cel târziu luni o să terminăm aceste socoteli. O să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii, ianuarie, februarie, martie, astfel încât să fie cât mai suportabil. Să rămână 5%”, a spus Marcel Ciolacu luni seara, la finalul întâlnirii liderilor coaliției de guvernare. Conform acestuia, discuțiile pe temă vor continua marți.
Marcel Ciolacu a adăugat că liderii coaliției au avut o discuție preliminară și despre prefecți: „Sunt funcții politice, e normal să discutăm în coaliție. Cred că mâine cel târziu o să le finalizăm”.

Întrebat când vor fi numiți noi prefecți, acesta a spus: „După ce trec prin filtru în partid și sunt verificați instituțional, vor fi numiți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole