Măsuri fiscale: Ce taxe și accize ar trebui să crească în perioada următoare

Premierul Nicolae Ciucă a prezentat în ședința Biroului Politic Național al PNL măsurile fiscale pe care coaliția de guvernare le-ar putea lua în perioada următoare. Măsurile au fost prezentate ca fiind agreata de conducerea coaliției.

Primele creșteri ar urma să aibă loc la accizele aplicate la tutun și alcool, apoi impozitul pe veniturile din jocuri de noroc ar urma să crească până la 40%, iar cota de TVA pentru băuturile cu zahăr va crește la 19%.

De asemenea, impozitul pe dividende va crește de la 5% până la 8%, măsura urmând a fi aplicată și companiilor de stat. Impozitul pe profit și dividende provoacă în continuare discuții, în principal cel aplicat corporațiilor, care au posibilitatea optimizării fiscale prin mutarea profiturilor în altă țară.

Totodată, pragul valoric de scutire a impozitului pe veniturile și salariile din agricultură va fi redus de la 30.000 până la 10.000 pe an.

Vineri ar trebui să intre în vigoare reducerea de 50 de bani pe litrul de combustibil, dar deocamdată nu a fost stabilit mecanismul prin care distribuitorii vor fi compensați pentru reducere.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, de asemenea, că taxa de solidaritate nu va fi impusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...