Măsuri restrictive prelungite în București. Reguli speciale în vinerea de Florii

Sâmbătă a avut loc o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Sunt puse în aplicare deciziile luate de Guvern prin adoptarea hotărârii prin care s-a prelungit starea de alertă pe teritoriul României.

Sâmbătă, la nivelul municipiului București a fost înregistrată o rată de infectare de 6,39/1000 de locuitori.

Conform ultimelor hotărâri, în vinerea de Florii programul magazinelor va fi până la ora 20.00 şi nu până la ora 18.00.

Documentul CMBSU poate fi accesat AICI.

„Da, avem CMBSU prin care prelungim măsurile pe care le ştiti deja pentru că expiră la 12.00 noapte şi le mai prelungim. Vine în contextul în care Guvernul a prelungit starea de alertă. O să includ vinerea, pentru că se prinde şi vinerea de Florii, iar vinerea de Florii va fi programul la magazine până la ora 20.00, nu până la ora 18.00. Lucru care e deja în hotărârea de Guvern. Nu este nimic nou”, a afirmat Alin Stoica, sâmbătă pentru News.ro.

Reguli speciale de Paște

În perioada 1 mai – 2 mai circulația persoanelor este permisă în intervalul orar 20.00 – 05.00 astfel încât oamenii să poată participa la slujba de Înviere.

Magazinele vor fi închise la ora 20.00, în Vinerea Mare, nu la ora 18.00.

În perioada 8 mai – 9 mai, persoanele pot circula între ora 20.00 – 05.00 pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

De asemenea, decizia prevede ca staţiunile de pe litoral să fie deschise, cu respectarea regulilor în vigoare, însă la o capacitate de maximum 70%, după modelul celor de la munte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...