Materialul de informare al AEP cu privire la alegerile parţiale din România (VIDEO)

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că pune la dispoziţia alegătorilor un clip video despre exercitarea dreptului de vot la alegerile locale parţiale din data de 27 iunie.

În material se menționează, între altele, că trebuie purtată masca de protecţie în secţiile de vot şi se va putea vota şi cu un act de identitate românesc care a expirat în perioada 1 martie 2020 – 27 iunie 2021. Materialul video precizează că pentru exercitarea dreptului de vot în siguranţă trebuie purtată masca de protecţie în secţia de votare şi în localul de vot şi dezinfectate mâinile la intrare.

Alegătorii îşi pot exercita dreptul de vot în localitatea de domiciliu sau de reşedinţă, după caz, numai pe baza unui act de identitate românesc valabil. Se poate vota şi cu un act de identitate românesc care a expirat în perioada 1 martie 2020 – 27 iunie 2021. Cetăţenii UE înscrişi în lista electorală complementară pot vota pe baza oricărui document valabil care le atestă identitatea, se precizează în clipul de informare.

Un apel către alegători

Clipul video cuprinde şi informaţii privind modul în care se desfăşoară procedura de vot. Astfel, alegătorii vor trebui ca, în faţa operatorului de calculator, să-şi îndepărteze masca de protecţie pentru identificare, să semneze lista electorală, apoi să preia, de la membrii secţiei de votare, buletinul de vot şi ştampila, iar după exercitarea dreptului de vot, să restituie ştampila.

Materialul video poate fi vizionat pe canalul de YouTube şi pe pagina de Facebook a Autorităţii Electorale Permanente şi poate fi preluat în regim gratuit de către instituţiile mass-media interesate, fiind disponibil la următorul link: https://youtu.be/opGSY7CezN0, precizează AEP într-un comunicat. Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, transmite un apel către alegători să se informeze corect cu privire la exercitarea dreptului de vot la aceste alegeri şi să consulte paginile de internet ale Autorităţii, www.roaep.ro, https://partiale2021.roaep.ro/, canalul de YouTube şi pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...