Mattarella s-a rugat într-o biserică ucraineană

Duminică dimineață, pe când se oficia slujba la biserica catolică ucraineană Santa Sofia din Roma, a apărut printre credincioși președintele Italiei, Sergio Mattarella.

Cum liturghia se oficia în curtea bisericii și credincioșii erau în picioare, nu pe scaune, ca în bisericile catolice ale Romei, Mattarella a rămas și el în picioare, chiar în primul rând. Venirea sa și participarea la slujbă nu a scăpat atenției preotului Bazilicii Santa Sofia, care i-a mulțumit în mod expres: „Vrem să vă mulțumim pentru prezența dumneavoastră printre noi, poporul ucrainean de la Roma, în aceste momente tragice și grele pentru țara noastră. Aș dori să mulțumesc întregului popor italian, tuturor cetățenilor romani și oficialităților romane, care în aceste zile au devenit ca frații pentru noi, sprijinind poporul ucrainean cu ajutor umanitar, ajutor financiar și ajutor sufletesc. Suntem foarte recunoscători și foarte fericiți și nu ne simțim abandonați. Nu putem decât să ne rugăm pentru guverne, pentru armată, pentru ca pacea și prosperitatea să fie construite”.

Biserica Sfânta Sofia din Roma a trimis șapte camioane cu alimente, medicamente, îmbrăcăminte în Ucraina. Toate au fost strânse prin amabilitatea și implicarea cetățenilor din Roma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...