MDLPA: Contractele de finanţare multianuale încheiate cu beneficiarii PNDL – etapa I se pot prelungi cu până la 2 ani

Contractele de finanţare multianuale încheiate cu beneficiarii PNDL – etapa I se vor prelungi cu până la 2 ani, prevede un proiect de ordonanţă pus în consultare publică de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

„(1) Pentru finalizarea obiectivelor de investiţii incluse în Programul naţional de dezvoltare locală etapa I pentru care nu este efectuată recepţia la terminarea lucrărilor cu cel mult 3 luni anterior expirării duratei contractului de finanţare, contractele de finanţare multianuale încheiate între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi beneficiarii Programului naţional de dezvoltare locală se pot prelungi, la solicitarea beneficiarilor, cu o perioadă de până la 2 ani. (2) Pe durata de valabilitate a contractelor de finanţare, valoarea creditelor de angajament este egală cu valoarea creditelor bugetare. (3) Prevederile prezentei ordonanţe nu se aplică obiectivelor de investiţii pentru care nu au fost solicitate transferuri de la bugetul de stat până la data solicitării prevăzute la alin. (1)”, se arată în proiectul de act normativ.

Conform Notei de fundamentare, din cauza efectelor pandemiei de COVID-19, care a produs întârzieri semnificative în derularea obiectivelor de investiţii, din numărul total de 4.502 obiective de investiţii incluse în prima etapă din PNDL, 1.067 sunt nefinalizate.

„Beneficiarii acestui program sunt unităţile administrativ-teritoriale reprezentate de autorităţile administraţiei publice locale, respectiv comunele, municipiile, inclusiv subdiviziunile administrativ-teritoriale ale acestora, şi oraşele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, judeţele, precum şi unităţile administrativ-teritoriale membre ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condiţiile legii, pentru investiţiile realizate prin asociaţiile de dezvoltare intercomunitară”, se mai menţionează în Nota de fundamentare.

PNDL este compus din trei subprograme: „Modernizarea satului românesc”, „Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor” şi „Infrastructură la nivel judeţean”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...