MDLPA: Lista obiectivelor finanţate prin Programul ”Anghel Saligny”, finalizată pentru încă patru judeţe

Publicat: 05 aug. 2022, 16:15, de Aurel Drăgan, în ECONOMIE , ? cititori
MDLPA: Lista obiectivelor finanţate prin Programul ''Anghel Saligny'', finalizată pentru încă patru judeţe

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a anunţat vineri că lista obiectivelor de investiţii finanţate prin Programul naţional „Anghel Saligny” a fost finalizată pentru încă patru judeţe şi este publicată pe site.

Potrivit unui comunicat de presă al MDLPA, astfel, au fost finalizate şi listele cu obiectivele de investiţii ce vor fi realizate în judeţele Caraş-Severin, Giurgiu, Ialomiţa şi Mehedinţi, urmând alocările şi pentru celelalte judeţe.

„Aceste judeţe se alătură celorlalte 25 (Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Harghita, Mureş, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea), precum şi sectoarelor municipiului Bucureşti, care au primit finanţare prin program”, se arată în comunicat.

Conform criteriilor de selectare, în judeţul Caraş-Severin, au fost aprobate spre finanţare 127 de obiective de investiţii, în valoare totală de 1.337.458.285,44 lei.

Pentru judeţul Giurgiu, ministerul va finanţa 92 de obiective de investiţii, în valoare de 1.178.814.542,90 lei.

Unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Ialomiţa, din totalul celor 103 solicitări de finanţare, vor implementa 80 de proiecte, în valoare totală de 1.164.888.577,61 lei, ceea ce reprezintă 61% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanţare pentru acest judeţ.

În judeţul Mehedinţi, din cele 115 solicitări de finanţare, au fost aprobate 85 de obiective de investiţii, în valoare de 1.061.349.172,38 lei, reprezentând aproximativ 54% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanţare.

Sursa citată reaminteşte că prin Programul „Anghel Saligny”, Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localităţi (apă, reţele de canalizare şi de gaze) şi reabilitează drumurile şi podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanţare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar şi lista sumelor repartizate pe judeţe, iar până la termenul de depunere a solicitărilor, autorităţile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.