MEAT a pus în dezbatere publică procedura de implementare a schemei de ajutor de stat pentru HORECA

Publicat: 25 mai 2021, 10:30, de Răzvan Zamfir, în Travel , ? cititori
MEAT a pus în dezbatere publică procedura de implementare a schemei de ajutor de stat pentru HORECA

Procedura de implementare a schemei de ajutor de stat pentru acordarea de sprijin financiar întreprinderilor din domeniul turismului, alimentaţiei publice şi organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19 a fost publicat spre consultare publică, a anunţat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

Potrivit MEAT, procedura publicată detaliază implementarea schemei, iar acordarea ajutoarelor de stat se va face numai cu respectarea criteriilor privind ajutorul de stat prevăzute de Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul pandemiei de COVID-19 cu modificările şi completările ulterioare.

Bugetul alocat acestui tip de ajutor de stat este estimat la 500 milioane de euro, echivalent în lei, iar bugetul alocat Schemei pentru anul bugetar 2021, aprobat prin Legea nr. 15/2021 a Bugetului de Stat pentru anul 2021, este de 2,5 miliarde de lei.

„Schema se derulează până la 31 decembrie 2021, plata sumelor corespunzătoare urmând a fi realizată până cel târziu la data de 30 iunie 2022, în limita creditelor bugetare. Prin implementarea măsurii se estimează acordarea de ajutor de stat unui număr maxim de 74.000 de beneficiari. Dacă valoarea însumată a cererilor de finanţare aprobate depăşeşte valoarea creditelor de angajament sau bugetare alocate cu această destinaţie, angajarea, respectiv plata către beneficiar se va face proporţional, prin raportarea sumei aprobate pentru fiecare beneficiar la suma totală a cererilor de finanţare aprobate”, se arată în procedura de implementare.

Procedura de implementare a schemei de ajutor de stat, instituită prin Ordonanţa de urgenţă nr. 224/2020, poate fi consultată aici pe site-ul ministerului de resort.