MEC a lansat două linii telefonice gratuite pentru informarea elevilor și părinților

Ministerul Educației și Cercetării a lansat două linii telefonice gratuite, destinate unei mai bune informări legate de începerea anului școlar sau a celui universitar, în contextul epidemiei de coronavirus, apare într-un comunicat al instituției.

Conform comunicatului ministerului, cele două linii telefonice sunt puse, în mod gratuit, la dispoziția “tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea didactică în anul școlar/universitar 2020-2021”. Cele două linii telefonice funcționează doar în timpul săptămânii, respectiv de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 16:00.

Prima linie telefonică – 0800 67 20 31 – este destinată elevilor, studenților și părinților ce vor să afle informații privind reluarea ori desfășurarea cursurilor școlare sau universitare, în timp ce cea de-a doua linie telefonică – 0800 67 20 32 –  este “destinată reprezentanților unităților de învățământ preuniversitar de stat și administrației publice locale, cu scopul de a oferi consultanță”.

OUG 144/2020 este actul normativ care stabilește că școlile din România vor putea primi bani de la stat pentru achiziția de tablete, pentru uz școlar, cu acces la internet, precum și pentru alte echipamente ori dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul online și pentru de echipamente de protecție medicală, dezinfectanți și containere sanitare mobile. Reamintim că autoritățile au oficializat modul în care se vor desfășura cursurile în noul an școlar pe site au publicat, pe un website ce oferă informații legate de sistemul de învățământ din țara noastră, o serie de ghiduri cu regulile pentru desfășurarea cursurilor.

România se află în stare de alertă până la data de 14 septembrie, dar rămâne de văzut dacă autoritățile vor decide prelungirea acesteia având în vedere că numărul de îmbolnăviri cu coronavirus rămâne ridicat. Ministrul Educației anunțat că va decide în 10 septembrie care va fi modul în care vor incepe școlile și data exactă la care elevii vor veni în clase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Sursa foto: Pixabay.com

Cât costă să transferi un copil care joacă fotbal. Cât e...

Ai un copil care joacă fotbal, dar care vrea să se mute de la o echipă la alta? Ei bine, trebuie să știi că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...