Medic: Acum putem considera că orice cunoscut sau prieten cu care ne întâlnim este infectat

Șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, Virgil Musta, a declarat că s-a ajuns la un nivel de infectare atât de mare, încât orice persoană pe care o întâlnim poate fi considerată posibil infectată și poate reprezenta un risc.

„Asistăm la drame în familie, unde nu mai avem unde interna cazuri grave.

Aparținătorii insistă foarte mult ca pacienții să fie internați, dar noi nu mai avem locuri.

Această presiune face ca și medicii să fie foarte obosiți, tracasați, să aibă probleme în a-și desfășura în mod eficient actul medical.

Dacă acum trei luni riscul de a te întâlni cu o persoană bolnavă nu era foarte mare, acum putem considera ca orice persoană cu care ne întâlnim, prieten, cunoscut, este potențial infectat și ne poate îmbolnăvi.

Trebuie să purtăm masca permanent, când ne întâlnim cu cineva”, a spus medicul Virgil Musta, la Digi24.

El a explicat că rata de infectare a crescut în România, dar și la nivel de Europa, pentru că măsurile de relaxare au fost percepute greșit:

„S-a ajuns la o rea înțelegere a relaxării, lumea consideră că dacă ești relaxat nu trebuie să respecți regulile. Nu este adevărat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...