Medic: Informarea corectă le va arăta oamenilor că beneficiul vaccinării este uriaș. Să sperăm că în vară vom circula liber în Europa

Medicul Gindrovel Dumitra a declarat că vaccinarea este singura soluție pentru a scăpa de pandemie, iar o campanie de informare corectă și eficientă îi va ajuta pe oameni să înțeleagă beneficiile vaccinului anti Covid-19.

“Sperăm ca tot personalul medical să fie vaccinat în ianuarie, vaccinarea se va face în spitalele în care lucrează. Până la finalul primului trimestru al anului viitor sperăm să începem vaccinarea pentru populație, să atingem 10 – 11 milioane de persoane vaccinate. Asta este o provocare.

Când vom atinge 70% acoperire prin vaccinare ne vom putea întoarce la viața normală, dar restricțiile vor fi ridicate gradual”, a declarat medicul.

Cu cât va crește numărul persoanelor vaccinare, cu atât gradul de transmisibilitate a virusului va fi mai redus, spune medicul, precizând că speră ca în vară să putem circula fără nicio problemă în Europa.

Medicul a explicat și cum se poziționează românii în raport cu dorința de vaccinare. Potrivit lui Dumitra, 30% sunt pentru, 30% împotrivă și la mijloc e o masă ezitantă care nu spune că nu vrea vaccinare, ci că așteaptă informații mai multe.

“Pe măsură ce vom reuși să ne vaccinăm noi, personalul medical, și ceilalți 30%, pe măsură ce va scădea numărul de persoane care se îmbolnăvesc, cred că din cei 30% ezitanți vom reuși să recuperăm o foarte mare parte, dar asta înseamnă că este nevoie de o campanie de informare corectă și eficientă că beneficiul vaccinării este uriaș și ne poate scăpa de pandemie”, a explicat medicul, vicepreședinte al Societății Naționale de Medicina Familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...