Medic român în Suedia: Am ajuns să invidiez România/ Țara nordică pare că dă greș în campania de vaccinare

Suedia este una dintre țările în care, deși pandemia de coronavirus face ravagii, nu se ia nicio măsură strictă de protecție sanitară. În numai 24 de ore, această țară a înregistrat un vârf al deceselor cauzate de Covid-19.

De asemenea, într-o singură zi, aici au fost anunțate peste 6.500 de infectări cu noul coronavirus, la o populaţie de 10 milioane de locuitori.

În acelaşi timp, rata mortalităţii este cea mai mare dintre ţările nordice, ca număr de raportat la întreaga populaţie, 351 în numai 24 de ore şi 10.000 în total. Suedia nu are restricţii majore, în continuare, însă autorităţile de la Stockholm au recunoscut că se confruntă cu o criză sanitară.

Cât despre vaccinare, Suedia a administrat aproximativ 80.000 de doze de la începutul campaniei, la sfârșitul lunii decembrie.

Totuși, un medic român din Suedia, Laura Ghibu, spune că abordarea s-a schimbat și Parlamentul votează o lege care dă posibilitatea Guvernului să adopte măsuri de lock-down, posibilitate care nu exista legal înainte, conform Digi24.

De luni, în Suedia nu vor mai merge la școală decât copiii până la clasa a cincea inclusiv. Potrivit medicului român, suedezii vor să se vaccineze, dar organizarea procesului de vaccinare nu este foarte bună.

“Invidiez România că are platforma unde te poți înscrie și programa, noi nu avem această facilitate, așteptăm cu sufletul la gură să ne vină rândul. Ne rugăm să ne vină rândul cât mai repede. Ne e o campanie anti-vaccin atât de profundă ca în alte țări. Omenii vor să se vaccineze. La noi, dorința de vaccinare e 100% printre medici, nu înțeleg cum un medic nu poate înțelege datele științifice și informațiile legate de vaccinare”, a declarat medicul.

Potrivit Laurei Ghibu, în prima etapă de vaccinare în Suedia au fost incluși bătrânii și angajații din centrele pentru aceștia, iar medicii abia acum urmează, în etapa a doua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole