Medic: Vom atinge vârful de val al pandemiei peste două săptămâni. Cifrele vor fi fără precedent

România va atinge vârful de val pandemic peste două săptămâni și atunci se va ști exact cât de mare va fi creșterea, a declarat medicul Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie. Cifrele vor fi fără precedent, a adăugat el.

„Dacă numărul bazal de reproducere este peste 1 înseamnă că epidemie este în creștere. Dacă este peste 1,1 sau mai mult de 1,1, situația poate deveni greu controlabilă. Aceste număr, la noi, e de 1,2 și peste 1,2.

Mersul nu poate fi decât spre o creștere accelerată, ca să nu spun exponențială care cu siguranță va continua.

Acestea sunt calculele pentru perioada de incubație pentru varianta Alfa, dar la Delta e mai scurtă.

Este foarte posibil ca în loc de 1,2 sau ușor peste, acesta sa fie peste 1,3.

Putem ajunge la cifre total nedorite. Nu vreau să dau cifre 20.000 pe zi, dar cu siguranță vor fi cifre fără precedent în valurile anterioare.

Avem un set nou de măsuri și se va vedea cum va influența lucrurile. Vom trage concluzia peste două săptămâni. Este foarte posibil să ajungem la vârful de val peste două săptămâni, e greu de stimat cât de sus va fi, dar va fi sus.

Suntem pe creștere din iulie, putem concluziona că această creștere accelerată va continuă o eventuală temperare doar în legătură cu aceste restricții și cu modul în care oamenii le vor respectă. Măsurile pe hârtie nu influențează situația, nu protejează. Este extrem de important că aceste măsuri să fie aplicate”, a spus Popovici, conform Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...