Medicamente și mâncare expirate la un cămin de bătrâni

Căminul de bătrâni San Vitaliano din centrul orașului Nolano, Italia, a tot atras doritorii de astfel de servicii, prin anunțuri convingătoare și liniștitoare, cum că acolo e mai frumos și mai bine ca acasă, că există personal dedicat, că mâncarea e bună, că tratamentele celor care au nevoie se fac cum trebuie.

Din afară, așa se credea că e. Doar că, zilele astea carabinierii au făcut, împreună cu personalul ASL, un control de rutină la căminul de bătrâni. Zicerea cu gardul și cu leopardul a funcționat perfect. Pentru că seniorii internați aici erau tratați cu medicamente expirate și hrăniți cu alimente stricate și vechi, chiar și de un an.

În frigiderele căminului s-au găsit produse care expiraseră în iulie 2021, mai multe feluri de brânzeturi fiind printre acestea. De asemenea, toate medicamentele care se administrau persoanelor vârstnice internate aici, erau cu termenul de valabilitate expirat de mult.

Patronul firmei care administrează centrul a fost denunțat pentru comerț sau administrare de medicamente deteriorate și conservare proastă a alimentelor. Activitatea căminului a fost suspendată. Persoanele în vârstă care erau în cămin au fost încredințate unor membri ai familiei. Iar medicamentele și alimentele expirate au fost confiscate pentru a fi distruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...