Medicamentul experimental pentru leziuni ale măduvei spinării

Publicat: 16 aug. 2023, 21:53, de Andreea Caraua, în SOCIAL , ? cititori
Medicamentul experimental pentru leziuni ale măduvei spinării

Un nou medicament, dedicat leziunilor măduvei spinării, a trecut cu succes primele teste făcute pe om, dovedindu-se sigur și tolerabil.

Un studiu nou al Institutului de Psihiatrie, Psihologie și Neuroștiințe (IoPPN) de la King’s College London (KCL) a demonstrat că noul tratament medicmentos cu administrare orală destinat leziunilor măduvei spinării (LMS/SCI) este sigur și tolerabil de către pacienți.

Primele teste clinice au arătat că medicamentul, numit KCL-286, care acționează prin acrivarea receptorului beta al acidului retionoc (RARb) în coloana vertebrală pentru a promova recuperarea, a trecut cu brio studiul clinic de fază 1, fără a fi înregistrate efecte secundare severe.

Faza a 2-a constă în studierea siguranței și tolerabilitatea medicamentului față de persoanele cu leziuni ale măduvei, dar pentru continuarea studiului, cercetătorii au nevoie de finanțare.

Leziunile de acest fel sunt cauzate în principal de căderi sau accidente rutiere, prevalența globală fiind estimată înrte 0,7 și 1,2 milioane de cazuri pe an.

Acesta reprezintă un prim pas important în demonstrarea viabilităţii KCL-286 în tratarea leziunilor măduvei spinării. Acest prim studiu la om a arătat că o doză de 100 mg administrată printr-o pastilă poate fi administrată în siguranţă la om. În plus, am demonstrat, de asemenea, că se angajează cu receptorul corect”, a declarat Jonathan Corcoran, profesor de neuroştiinţe şi director al Unităţii de descoperire a medicamentelor de la King’s IoPPN, autorul principal al studiului, cel care a condus echipa care a dezvoltat acest medicament.

Leziunile măduvei spinării sunt afcțiuni care provoacă pacienților dificultăți în îndeplinirea celor mai simple sarcini și are efecte semnificative asupra sănătății fizice și mentale.