Medici infectați cu coronavirus după ce s-au vaccinat. Cum a fost posibil

Trei cadre medicale din Timișoara au fost diagnosticate cu coronavirus după ce s-au vaccinat.

Directorul Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, Cristian Oancea, spune că cele trei cadre medicale erau deja bolnave când s-au vaccinat, la momentul acela neavând simptome specifice bolii.  

„Vorbim despre două cadre medicale și un cadru auxiliar. Cadrul auxiliar a fost diagnosticat pozitiv chiar a doua zi după vaccinare și celelalte cadre medicale estimativ la 6-7 zile. Nu erau încă sub protecția vaccinului, deci nu le-am pus în acest context(…)Erau în cursul bolii, simptomatic ușor toate trei și când i-am testat i-am descoperit pozitiv. Nu îi punem în contextul vaccinării”, a spus medicul Cristian Oancea la Digi24.

Starea de sănătate a celor trei cadre medicale este în acest moment. Conform emdicului Oancea, organismele acestora produc anticorpi neutralizanți care luptă cu boala.

Întrebat dacă ar trebui luată în calcul testarea persoanelor înainte de vaccinare, Oancea a spus: „Depinde de încărcătura virală. Astăzi poți să fii negativ și peste 2 zile pozitiv. Nu înseamnă că dacă ne vedem azi cu o persoană COVID pozitiv mâine avem și noi. Trebuie să treacă 6-7 zile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...