Medicii au confirmat primul caz de infectare cu West Nile din acest an, la o pacientă din Slatina

Medicii au confirmat primul caz de infectare cu West Nile (un tip de virus răspândit de ţânţari) din acest an, la o pacientă de 48 de ani din Slatina. Aceasta a ajuns la spital cu febră, cefalee, vărsături, greaţă şi dureri abdominale intense, fiind transferată, vineri, la Caracal, într-un spital non-COVID.

Pacienta le-a declarat medicilor că în ultima vreme a stat mai mult în casă. Dr. Simin Aysel Florescu, medic primar de boli infecţioase la Spitalul Victor Babeş din Capitală, a explicat pentru News.ro că în fiecare an apar cazuri de infecţie cu boala West Nile şi că formele grave sunt foarte puţine în raport cu numărul total de infectări. La apariţia simptomelor, însă, este bine ca pacienţii să vină la spital pentru tratament.

Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt, a explicat, pentru News.ro, care este starea primului pacient cu boala West Nile confirmat în acest an în România.

“În data de 30 iulie 2021, o pacientă în vârstă de 48 de ani din mediul urban, din Slatina, s-a prezentat în serviciile specializate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, cu următoarea simptomatologie: redoare de ceafă (n.red rigiditate), febră, cefalee, vărsături, greaţă, dureri abdominale intense, motiv pentru care în data de 4 august a fost investigate cu laboratorul pentru infecţia West Nile.

Proba a fost trimisă la Institutul Cantacuzino Bucureşti, iar în după amiaza zilei de 6 august s-a primit rezultatul pozitiv pentru infecţia West Nile, potrivit News.ro. Pacienta a declarat că a prezentat simptomatologie din 28 iulie şi că nu s-a deplasat având în vedere sezonul cald, că nu a fost la piscină, că nu a fost undeva cu soţul la pescuit, a spus în ancheta epidemiologică, a stat mai mult în casă.

Acum ştiţi, omul declară că a stat mai mult în casă, poate nu pune accentul, toată lumea iese să facă o cumpărătură sau poate seara a ieşit o jumătate de oră la o plimbare”, a declarat Gabriela Gogiu.

Pacienta este bine acum

Aceasta a precizat că este primul caz înregistrat în acest an. ”La nivelul judeţului Olt este primul caz în acest sezon cald, putem recomanda populaţiei să se protejeze împotriva ţânţarilor, şi când prezintă imediat o simptomatologie , cu febră, greaţă, vărsături, poate să se manifeste total diferit la alte persoane, să vină la spital. În fiecare sezon cald am avut cazuri confirmate pentru infecţia West Nile, dar nu s-au înregistrat decese, să ajungem la o stare general alterată de sănătate, să se ajungă la un deces“, a mai declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

Pacienta în vârstă de 48 de ani a fost internată initial în Spitalul Judeţean din Slatina, însă ulterior a fost transferată în această după amiază la Spitalul Municipal din Caracal. Medicul de gardă de pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Caracal, dr Mihaela Bârsan, a declarat că pacienta se află acum într-o stare bună. “Este foarte bine pacienta, nu mai are simptome, analizele sunt bune. Doamna a fost adusă aici pentru că Spitalul din Slatina este spital COVID, şi aici noi suntem non-COVID. Starea pacientei nu pune probleme în momentul de faţă”, a precizat medicul Mihaela Bârsan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...