Medicii au una dintre cele mai mari rate de sinucidere dintre toate profesiile

Dr. Shekhar Saxena, profesor de practică a sănătății mintale globale la Harvard T.H. Chan School of Public Health, citat de revista „Politici de Sănătate”, subliniază impactul pandemiei de Covid-19 asupra sănătății mintale, în special a medicilor, care se confruntă de aproximativ doi ani cu un stres profesional extraordinar.

Medicii au una dintre cele mai mari rate de sinucidere dintre toate profesiile. Aceasta era situația cu mult timp înainte de Covid-19, dar presiunile pandemiei – lucrând în săli de urgență supraaglomerate, urmărind cum pacienții mor izolați de cei dragi, confruntându-se cu atmosfera încărcată politic din jurul măsurilor de sănătate publică – au sporit sentimentul de urgență pentru a sprijini mai bine sănătatea mintală și bunăstarea medicilor. Am contribuit la realizarea site-ului ”Vital Signs: The Campaign to Prevent Physician Suicide și a campaniei FirstRespondersFirst, menite să prevină sinuciderea în rândul medicilor”.

În SUA, rata sinuciderilor în rândul medicilor de sex masculin este de 1, 41 ori mai mare comparativ cu restul populației masculine. În rândul femilor medic, rata este 2,27 ori mai mare comparativ cu populația feminină în general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

EXCLUSIV. Cutremur în masoneria română: Radu Bălănescu exclus definitiv din Marea...

Scandalurile din ultima perioadă au escaladat atât de mult încât Marea Lojă Națională din România a devenit un circ ambulant unde rolul dresorului este...