Medicii de familie vor primi câte 15 doze de vaccin anti-COVID pe zi

Fiecare medic de familie care se va implica în campania de vaccinare va primi câte 15 doze pe zi, spune președintele Asociației Municipiilor din România, Emi Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca.

„În privința medicilor de familie, mesajul premierului, dar și al ministrului Sănătății a fost foarte clar – din 4 mai vor primi medicii de familie dozele de Johnson & Johnson și vor putea realiza această vaccinare. Important e ca ei să se implice, fiindcă e voluntară activitatea – nu pot fi obligați, dar noi vom face o campanie pe lângă ei. Fiecare medic de familie va primi câte 15 doze pe zi”, spune Emil Boc.

La rândul său, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, precizează că încă se negociază suma acordată pentru fiecare doză administrată de medicii de familie.

„Cu toții fac același job – și medicii arondați centrelor de vaccinare, ca și medicii de familie. Cred că ar trebui să fie o formă unitară de remunerare a acestor persoane”, adaugă Pucheanu.

Premierului Florin Cîțu s-a întâlnit, luni, cu reprezentanții Asociației Orașelor și Municipiilor din România, pe tema campaniei de vaccinare împotriva COVID – 19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...