Avertismentul medicului Oancea: Era bine să începem școala după ce aveam vaccinul în țară

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, avertizează că România ar putea ajunge la 2.000 de cazuri de coronavirus pe zi, după redeschiderea școlilor și a restaurantelor. Medicul a precizat că, în calitate de părinte, îi este frică să își trimită copilul la școală pentru că s-ar putea infecta și, la rândul său, ar putea transmite virusul în familie.

„În principiu, și e părerea mea personală, ne așteptăm la un număr crescut de cazuri, mă aștept la peste 2.000 și ceva de cazuri. Cred că indicele de transmitere e mult mai mare decât putem noi să identificăm în acest moment”, a afirmat, la Digi 24, Cristian Oancea. Medicul din Timișoara, implicat în linia întâi în lupta cu coronavirusul, susține că sistemul sanitar este pus sub presiune în toată țara, paturile de la ATI „se umplu vertiginos”, iar numărul de decese nu este în scădere.

„În primul rând, începerea școlii, începerea lucrului, pentru că oamenii se întorc din concediu, se aglomerează mijloacele de transport în comun, corporațiile și mai este și procesul electoral. Dacă vom fi responsabili, poate reușim să depășim cu bine aceste două luni. Gândiți-vă că copiii sunt așteptați la școală, mai ales în clasele primare și gradiniță, de către bunici. Bunicii prezintă afecțiuni cronice, cam toți sunt prezintă un grad de risc ridicat”, explică acesta.

Medicul de la spitalul de boli infecțioase din Timișoara consideră că era bine să fi avut vaccinul în țară și abia apoi autoritățile să decidă deschiderea anului școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...