Medicul Radu Țincu: România riscă să genereze o nouă variantă virală

Publicat: 18 oct. 2021, 06:00, de Eliza Popa, în News , ? cititori
Medicul Radu Țincu: România riscă să genereze o nouă variantă virală

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a comentat la B1 TV, decizia Organizației Mondiale a Sănătății de a trimite la București un expert pentru situații de urgență sanitară și s-a arătat de părere că OMS va propune măsuri restrictive.

Dincolo de această îngrijorare în ceea ce privește România, autoritățile europene își fac mari probleme în legătură cu riscul ca din România pandemia să evolueze și în Europa”, a explicat medicul duminică seară, pe B1 TV, unde a atras atenția că există riscul ca țara noastră „să genereze o nouă variantă virală”. „Experta vine din două motive. Sigur că se îngrijorează și de evoluția pandemiei în România, și de faptul că suntem singura țară unde peste 300 de oameni mor zilnic, e o îngrijorare pentru autoritățile europene, dar dincolo de această îngrijorare în ceea ce privește România, autoritățile europene își fac mari probleme în legătură cu riscul ca din România pandemia să evolueze și în Europa.

Pentru că am văzut în India, ne amintim, varianta indiană a apărut în acea țară în momentul în care pandemia a scăpat de sub control și numărul de îmbolnăviri a crescut foarte mult. România riscă să genereze o nouă variantă virală și atunci sigur că autoritățile europene încearcă să intervină pentru a-și proteja interesul comunitar”, a declarat Radu Țincu.

Medicul crede că expertul OMS va propune restricții. „Va propune măsuri restrictive. Sigur, autoritățile române nu au avut curajul să facă aceste propuneri și atunci va fi o propunere din partea Organizației Mondiale a Sănătății”, a adăugat Radu Țincu, care a vorbit și despre medicii care contestă vaccinarea.