Medicul timișorean Virgil Musta: A început să scadă presiunea asupra sistemului de sănătate

Şeful Secţiei de Infecţioase a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, Virgil Musta, a anunţat duminică, într-o postare pe Facebook, că dacă rata de infectare cu SARS-CoV-2 va continua să scadă, intenţionează ca în una din secţiile dedicate acum patologiei COVID să poată fi trataţi, din nou, şi bolnavii cu alte afecţiuni.

„Timişoara este în scenariul verde datorită efortului întregii comunităţi. Vă scriu acest mesaj pentru a împărtăşi cu voi bucuria anunţului că Timişoara este în scenariul verde, rata de infectare scăzând sub 1,5 la mie. Este un moment de bucurie, dar mai ales de speranţă pentru revenirea la normalitate. (…). Dacă situaţia continuă să se îmbunătăţească, intenţionez ca una dintre secţiile COVID-19 din spitalul Victor Babeş din Timişoara să redevină, după o perioadă lungă, secţie de boli infecţioase, unde să putem trata din nou şi alte afecţiuni”, a afirmat Virgil Musta.

Medicul infecţionist adaugă că fără responsabilitatea şi solidaritatea comunităţii, nu s-ar fi putut obţine acest rezultat.

„Vă mulţumesc că aţi înţeles faptul că spitalele sunt doar ultima redută, iar războiul trebuie câştigat în primul rând în afara lor, în comunitate, în special prin respectarea regulilor de protejare individuală şi de grup. Personal, săptămâna trecută am simţit cu adevărat, pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, că a început să scadă presiunea şi asupra sistemului de sănătate, având în sfârşit mai multe locuri libere pe secţie”, spune medicul infecţionist.

Acesta atrage atenţia că deşi este un moment de bucurie, populaţia trebuie să rămână, în continuare, responsabilă şi precaută, pentru a consolida realizările din ultimele săptâmâni. Asta înseamnă să fie respectate în continuare regulile de protecţie în vigoare acum şi cele de bază (purtarea măştii, evitarea locurilor aglomerate, aerisirea spaţiilor închise, spălarea mâinilor) şi să se meargă la vaccinare într-un număr cât mai mare, pentru că acest lucru va conduce de fapt la limitarea masivă a acestei pandemii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...