MedLife: Încă un laborator RT-PCR a fost deschis la Cluj-Napoca

Sistemul Medical MedLife, operatorul serviciilor medicale private din România, a pus în funcțiune un nou laborator Real Time PCR în vederea depistării infecției cu COVID-19, la Cluj-Napoca.
Cel de-al patrulea laborator dispune de circuite de biosecuritate, spații succesive cu presiune negativă și echipamente speciale dedicate efectuării testelor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. Laboratorul funcționează la cele mai înalte standarde de securitate, având circuite de acces izolate și fluxuri de procesare total separate de cele pentru restul probelor de laborator.

Potrivit reprezentanților companiei, laboratorul are capacitatea de procesare într-o primă etapă de cca 300 de teste pe zi, urmând să ajungă gradual la 500 de teste pe zi.

“Pe lângă testarea cât mai extinsă pe care ne propunem să o facem la nivel național, continuăm proiectele de cercetare și dorim să avem un rol important în tratarea comorbidităților acestei boli care a schimbat prioritățile medicale ale oamenilor”, a declarat Mihai Marcu, CEO și Președinte MedLife Group.

Cele patru laboratoare, situate în București, Sfântu Gheorghe, Timișoara și Cluj-Napoca, au o capacitate de procesare a testelor de până la 2200 de probe pe zi, prioritare în procesarea probelor fiind instituțiile de sănătate publică, urmate de testele cadrelor medicale, ale pacienților care urmează să intre în sala de operații sau să efectueze o intervenție medicală și ale pacienților care solicită test la cerere.

În laboratoarele RT-PCR MedLife au fost prelucrate până în prezent peste 110.000 de probe, dintre care 58% în București, 22% în vestul țări și 20% în centrul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole