MedLife, un nou credit de 143 mil. euro pentru consolidare și extindere

Sistemul Medical MedLife semnează, astăzi, majorarea facilităților existente de finanțare cu 40 milioane de euro prin semnarea unui credit sindicalizat în valoarea totală de aproximativ 143 de milioane de euro. La această majorare se vor adăuga, după caz, și alte lichidităţi. Sindicatul de bănci care acordă noul credit este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentație, agent de facilitate și garanții și finanțator, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Société Générale și Banca Transilvania, în calitate de aranjori principali și finanțatori.

Noile fonduri vor fi dedicate consolidării și extinderii grupului la nivel național, prin dezvoltarea spitalelor regionale, extinderea infrastructurii medicale și programul de achiziții sunt și ele prioritare anul acesta, iar mai mult decât atât, compania va continua intens demersurile de cercetare, propunându-și să le intensifice prin noi investiții în decursul acestui an.

„Avem planuri mari pentru perioada următoare, chiar dacă suntem foarte atenți și conectați la felul în care evoluează criza sanitară. Vom continua demersurile de cercetare inițiate încă de la începutul anului trecut, care ne-au poziționat și în calitate de watchdog regional în monitorizarea pandemiei. Așa cum am anunțat cu o lună în urmă, am alocat între 3 și 5 milioane pentru amenajarea unui nou laborator de biosecuritate III unde vom lucra pentru prima dată cu viruși vii, proiectul fiind destul de avansat. Noul laborator va fi inaugurat în București și va deveni cel mai modern laborator de cercetare în zona de genetică”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

Adițional planurilor de investiție și dezvoltare la nivel național, MedLife va continua să își consolideze principalele segmente de business, clinici, corporate, spitale, laboratore, pharma si stomatologie, având ca direcție principală adaptarea serviciilor la contextul actual.

MedLife a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri pro-formă consolidată la nivel de grup în valoare de 251 milioane euro în creștere cu 25,5% față de aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit reprezentanților companiei, cifrele bugetate pentru anul 2021 la nivel consolidat arată o creștere de 15% a cifrei de afaceri, precum și o menținere a profitabilitățCifrele bugetate nu includ achizițiile anunțate la sfârșitul anului 2020, care vor fi adaugate pe măsură ce procedurile de finalizare se vor încheia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ce chirii vor plăti studenții în marile centre universitare?

Chiriile pentru apartamente și garsoniere din zece mari orașe au crescut cu 17% în ultimul an. Studenții sunt în căutare de garsoniere, iar bugetul...

Atentie, DNA! Gaura de 3 miliarde de Euro! Cei 10 milioane...

Fondul de Garantare a Asiguraților este locul unde s-a întâlnit hoțul cu prostul. FGA-ul este un pui al ASF-ului unde pilele unor politicieni sau ale...