Melania Trump vs Jill Biden: Duelul celor care își doresc să fie prima doamnă a SUA

Odată ce cursa prezidențială din SUA se apropie de final, toate privirile sunt asupra candidaților și, de asemenea, inevitabil asupra familiilor lor.

În timp ce Donald Trump și Joe Biden merg cap la cap în arena politică, soțiile lor duc o luptă similară în culise. În colțul lui Trump se află actuala primă doamnă Melania, în vârstă de 50 de ani, în timp ce Biden o are lături pe Jill (69 de ani), cea care îi este soție de peste 40 de ani.

Ce au în comun Melania Trump și Jill Biden

Ambele femei și-au manifestat dragostea față de modă încă de la o vârstă fragedă.

Melania și-a început cariera de model prin apariția în spectacole de modă încă de la vârsta de cinci ani.

Actuala primă doamnă a SUA, a studiat designul și arhitectura la Universitatea din Ljubljana, dar a renunțat după un an când a început cariera de model. S-a mutat în SUA în 1996 și a devenit unul dintre cele mai cunoscute modele din anii 90.

Între timp, Jill își dorea să studieze modă, dar, la fel ca Melania, a renunțat pentru că a constatat că nu-i place. Din nou, la fel ca Melania, s-a orientat spre modeling, dar nu s-a ținut serios de asta.

Pentru că și-a dat seama că nu este potrivită pentru acest domeniu, Jill s-a întors la facultate și și-a găsit chemarea de a fi profesor și a preda.

A continuat două masterate și, în cele din urmă, un doctorat în educație. De altfel, Jill a continuat să predea chiar și după ce soțul ei a depus jurământul ca vicepreședinte și se crede că este prima doamnă care a făcut acest lucru. Ea a declarat că va continua să predea și dacă soțul ei este ales.

Relațiile cu soții lor

Melania l-a cunoscut pe magnatul imobiliar Donald Trump la o petrecere în 1998, în timp ce acesta era în proces de divorț a doua soție, Marla Maples. Cei doi s-au căsătorit în 2005, iar la nuntă, Melania a purtat o rochie John Galiano de 200.000 de dolari. Fiul lor Barron s-a născut în 2006.

Jill a povestit într-un interviu pentru Vogue, cum l-a cunoscut pe soțul său. Ea spunea că acesta a apărut la prima lor întâlnire îmbrăcat cu o jachetă sport și mocasini și primul său gând a fost „Doamne, asta nu va funcționa niciodată, nu într-un milion de ani”.

Dar bunele ale bărbatului care era văduv de câțiva ani, au cucerit-o, iar în acea seară a sunat-o pe mama sa și i-a spus că „am găsit un gentleman”.

Stilul vestimentar

Melania a devenit cunoscută pentru ținutele impecabile pe care le-a purtat în cei patru ani în care a fost prima doamnă a SUA, dar și pentru dragostea ei pentru hainele de designer și, în special, pentru gențile scumpe.

InStyle a raportat în 2018 că are o colecție de genți Birkin în valoare de 114.000 de dolari.

În schimb, stilul lui Jill din perioada în care era a doua doamnă, nu a atras presa fiind mereu eclipsată de Michelle Obama. Ea obișnuiește să apară îmbrăcată în costume clasice, dar știe cum să aducă o notă de glam atunci când este nevoie.

De exemplu, la o apariție în emisiunea Seth Meyer, ea a apărut îmbrăcată într-o rochie de piele și sndale cu toc înalt de culoare albastră.

Realizări profesionale

Înainte de a deveni First Lady, Melania și-a lansat propria linie de bijuterii de succes pentru QVC, precum și o linie de produse de îngrijire a pielii de înaltă calitate.

În timpul petrecut în Casa Albă, a devenit cunoscută pentru Be Best, o inițiativă care sprijină bunăstarea și siguranța online pentru tineri și care ajută la prevenirea abuzului de opioide.

De cealaltă parte, profitând de experiența sa în educație, Jill a fondat Biden Breast Health Initiative în 1993, care oferă programe gratuite de conștientizare provind problemele legate de cancerul de sân în școlile din Delaware. În 2007, ea a ajutat la înființarea programului Buddy Book, care oferă cărți familiilor cu venituri mici.

De asemenea, Jill a publicat până acum două cărți pentru copii, precum și o biografie a relației sale cu Joe, numită „Unde pătrunde lumina”. În plus, ea este, de asemenea, un alergător de maraton de succes.

Controversele care le-au afectat

În perioada petrecută ca prima doamnă, Melania Trump a fost în centrul mai multor controverse.

Încă de la început presa a scris că ea nu și-a dorit niciodată această poziție, unul dintre motivele pentru care s-a mutat la Casa Albă abia la 5 luni după soțul său.

La aceste zvonuri a contribuit și faptul că mereu când este surprinsă de fotografi pare nefericită.

Și alegerile ei în materie de ținute vestimentare au fost criticate. Și nu pentru că ar fi fost neinspirate, ci pentru că sunt foarte scumpe.

Anul trecut, în timp ce participa la un eveniment de ajutorare a victimelor victimele uraganelor a purtat o pereche de pantofi cu toc foarte scumpi, iar în timp ce vizita un centru de detenție din Texas, a apărut îmbrăcată într-o jachetă de la Zara pe spatele căreia era scris sloganul „Chiar nu îmi pasă. Dar ție?”.

La rândul ei, Jill a fost criticată pentru că a fost alături de soțul ei atunci când acesta l-a susținut pe Thomas Clarence în 1991, acuzat în mod repetat de hărțuire sexuală de către profesorul de drept Anita Hill.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...