Melodia „God Save The Queen” va fi reeditată înainte de Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a

„God Save The Queen”, melodie simbol a formaţiei punk-rock britanică Sex Pistols, care a stârnit scandal în 1977, va fi relansată pe 27 mai, cu puţin timp înainte de celebrările a 70 de ani de domnie a reginei Elisabeta a II-a, a anunţat marţi grupul.

 „Unul dintre cele mai căutate discuri de vinil din istorie revine pe rafturi”, a indicat pe contul de Twitter formaţia, anunţând reeditarea unui număr limitat de exemplare de vinil „God Save The Queen”.

Lansarea discului, care a împrumutat numele din imnul naţional britanic, a coincis cu Jubileul de Argint (25 de ani de domnie) a suveranei în 1977.

Comparând monarhia cu un „regim fascist” şi afirmând că regina „nu este o fiinţă”, cântecul a fost interzis de radiouri şi televiziunea publică pentru a nu o ofensa pe regină şi pe susţinătorii ei. Melodia a ajuns pe locul doi în topurile britanice.

În contextul în care casa de discuri A&M a distrus 25.000 de discuri, doar 1.977 de exemplare din reeditarea A&M vor fi disponibile, pe faţa B fiind melodia „No Feeling”.

Al doilea vinil, sub eticheta Virgin, va fi reeditat cu o copertă pe care a fost imprimată opera de artă a lui Jamie Reid cu chipul reginei având ochii şi gura acoperite de titlul cântecului şi numele formaţiei. Pe faţa B a acestui vinil figurează melodia „Did You No Wrong”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...