Mercedes va accelera trecerea la mașini complet electrice. Acum două luni dădea ca termen pentru schimbare anul 2030

Producătorul auto Mercedes-Benz Daimler a anunțat că își va accelera trecerea la mașinile electrice, pe fondul unui start fericit al anului 2021 pentru EV-uri, în ciuda lipsei globale de cipuri semiconductoare. Compania nu a oferit detalii despre cât de repede va fi electrică gama de mașini.

În 2019, Daimler a declarat că se aștepta ca hibrizii conectabili sau vehiculele complet electrice să reprezinte peste 50% din vânzările de mașini până în 2030

„Vrem să accelerăm electrificarea portofoliului nostru de produse”, a spus Ola Källenius, director executiv. „Obiectivul nostru este să atingem acest obiectiv mai devreme de 2030.”

De asemena, Källenius a spus că Daimler va reconstrui două dintre cele mai vechi fabrici germane ale sale, Untertürkheim și Berlin-Marienfelde, și va recalifica lucrătorii pentru a produce componente pentru mașini electrice, precum și piese pentru modelele cu combustibili fosili.

La fel ca rivalii germani BMW și Volkswagen, Daimler a beneficiat de o marjă mare de profit datorită cererii de vehicule de lux venită din China, în a doua jumătate a anului 2020.

Daimler va lansa pe 15 aprilie EQS, un nou sedan electric Mercedes-Benz care utilizează o platformă dedicată pentru vehicule electrice. Compania spune că EQS ar trebui să aibă o autonomie a bateriei de până la 770 de kilometri.

Industria auto se luptă pentru a se adapta la noua piață

În întreaga industrie, producătorii de autovehicule se luptă pentru a se adapta pe măsură ce obiectivele privind emisiile de CO2 devin mai protectoare cu mediul în Europa și China. Luna aceasta, BMW a anunțat că se aștepta ca cel puțin 50% din vânzările sale să fie vehicule cu emisii zero până în 2030.

Volvo a spus, de asemenea, că gama sa va fi complet electrică până în 2030, iar Ford a anunțat că la fel se va întâpla și cu modelele sale europene.

Daimler, în schimb, va vinde divizia de camioane, cel mai mare producător de camioane și autobuze din lume, și va încerca să-și mărească atractivitatea pentru investitori ca o afacere concentrată cu mașini electrice și de lux.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...