Mercenar judecat pentru terorism

Un mercenar din Transnistria este judecat la Odesa pentru acte de terorism. Anunțul în acest sens a fost făcut de șeful administrației militare regionale Odesa, Maksim Marcenko: „Un terorist din Transnistria este judecat la Odesa pentru distrugerea monumentelor noastre istorice și incendierea centrelor de voluntariat. Faptul că a fost folosit pentru a destabiliza situația din regiune este încă un argument că rușii pun în aplicare strategii murdare”, a spus Marcenko.

Și Serviciul de Securitate al Ucrainei vorbește despre acest lucru. „Sarcina principală a atacatorului era să deterioreze situația socio-politică din regiunea Odesa prin intermediul sabotajului și al actelor teroriste”, se precizează în comunicatul acestor servicii.

De asemenea, aici se mai arată că mercenarul ar fi vrut să convingă și un ucrainean să distrugă monumente istorice, contra sumei de 800 de dolari. Și acesta a fost reținut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...