Merkel e în vacanță la Roma; și nu doar…

Publicat: 12 apr. 2022, 22:15, de Nina Marcu, în Internațional , ? cititori
Merkel e în vacanță la Roma; și nu doar...

De câteva zile, italienii din Roma sau Florența o văd pe Angela Merkel, fostul cancelar al Germaniei, prin orașele lor, vizitând diferite obiective turistice, dar și la masă, la restaurante de lux, apreciate pentru produsele lor.

De altfel, și pe rețelele de socializare au tot apărut însemnări despre vizita Angelei Merkel, împreună cu soțul, în Italia.

Și, dacă la Florența, soții Merkel s-au plimbat prin oraș și au vizitat Galeria Accademia, unde se păstrează impozanta statuie a lui David de Michelangelo, la Roma au vizitat cele mai importante muzee, avându-l drept ghid chiar pe primarul Romei, Roberto Gualtieri.

Desigur, în afară de hrana spirituală, fostul cancelar a mers și la câteva localuri recomandate de chiar delicatesele pe care le oferă clienților. Într-o zi, a fost fotografiată luând prânzul la ‘Dal Bolognese’, un restaurant celebru din Piazza del Popolo.

Meniul a fost bazat pe paste tagliatelle cu ragu și șuncă. Iar ieri, Merkel a preferat să se delecteze cu pește și produse din pește, pe malul mării, în celebrul restaurant din Santa Severa ‘L’isola del pescatore’.

„O mare satisfacție pentru familia noastră în această seară pentru că am primit vizita fostului cancelar Angela Merkel”, au scris proprietarii restaurantului pe Instagram.

Cum lesne se-nțelege, restaurantul în cauză nu este pentru toată lumea și pentru toate buzunarele. Căci, și la Roma, ca peste tot, obrazul subțire cu cheltuială se ține…