Mersul trenurilor în pe linia Călimănești – Sibiu este afectat după ce un tren a deraiat

La doar câteva zile de la începutul anului avem și primul tren CFR deraiat de pe șine. Pe linia Călimănești – Sibiu traficul feroviar este întrerupt pe ambele fire de circulație după ce un tren cu două vagoane a deraiat în timpul nopții.

Trenul a deraiat în jurul orei 03.00 din cauza aluviunilor căzute pe versant, care au făcut la roțile locomotivei și ale primului vagon Regio 2069 să sară de pe șină.

„În tren se aflau nouă călători. La acest moment, cinci trenuri ale CFR Călători sunt afectate din cauza condiţiilor meteo din zonă”, menţionează CFR Călători, într-un comunicat. Cele nouă persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pentru trenurile aflate în circulaţie, managerul infrastructurii feroviare – CFR SA – asigură transbordarea călătorilor pe distanţa Călimăneşti – Lotru şi retur cu mijloace auto.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile cu circulaţie afectată în trafic intern vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare, menţionează CFR Călători. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...